Over SB Soli Plant

Wij selecteren en importeren onafhankelijk de beste producten die bijdragen aan een gezonde weerbare en rendabele teeltVaak zijn dit producten die unieke technologische eigenschappen bezitten waar de teler zijn voordeel mee kan doen. In de meeste gevallen werken wij hiervoor samen met middelgrote producenten (vaak ook familiebedrijven), die zich specialiseren in groene producten. 

Familiebedrijf

SB Soli Plant BV is een onderneming van de familie Smit uit Andijk. Op het moment bestaat de directie uit Arjen Smit, Rob Smit en Harm Smit. Onze kennis van de land & tuinbouwsector komt direct uit onze eigen ervaring. Jarenlang hebben verschillende generaties binnen ons familiebedrijf zich toegelegd op de teelt en veredeling van plantsjalotten, uien en andere gewassen.

Ons verhaal

Wereldwijd staan boeren en tuinders voor een grote uitdaging om de steeds maar groeiende wereldbevolking te blijven voeden. Tegelijkertijd is de noodzaak om het milieu zo min mogelijk te belasten groter dan ooit. In onze eigen teelt bedrijf werkte we al langer met groene middelen. De laatste jaren hebben wij ons ingezet voor de markt ontwikkelingen van biostimulanten. Tijdens deze periode kwamen we ook regelmatig in aanraking met andere sterke producten. Producten waarvan wij weten dat deze ook in West-Europa nuttig zijn voor de landbouwsector en leiden tot verduurzaming. Daarom hebben wij onszelf de missie gegeven om ervoor te zorgen dat ook hier de telers kunnen meegenieten van deze producten.

Toegevoegde waarde

Doordat wij zelf niet produceren zijn we niet afhankelijk van interne product ontwikkelingen. Dit stelt ons in staat om voor iedere toepassing, op ieder gewas, met de meest efficiënte producten te werken. Waardoor u een hogere rendabiliteit op uw investering heeft.