Wat is Micro Carbon Technology (MCT)

Micro Carbon Technology® (MCT) is een gepatenteerde mix van extreem kleine organische koolstof- en zuurstofrijke moleculen die fungeren als koolstofbron en zorgen voor een ultra-efficiënte drager om voedingsstoffen en andere moleculen door de plant te verplaatsen. Producten die over MCT beschikken kunnen worden toegediend via de grond en/of de bladeren. Alle producten van het Huma Gro assortiment zijn voorzien van MCT.

Het ontstaan van MCT?

Het begin van MCT gaat terug tot 1973, toen wetenschappers een uniek organisch materiaal ontdekte dat, wanneer toegepast op landbouwgronden, zowel de bodemvruchtbaarheid als de opname van voedingsstoffen door de planten verbeterde. We weten nu dat dit materiaal voornamelijk is samengesteld uit een hoogwaardige leonardiet. Het leonardiet waarop Micro Carbon Technology is gebaseerd is een zacht, humus materiaal, rijk aan koolstof, dat nooit is gecomprimeerd of verwarmd om steenkool te worden.

Wat kunnen MCT producten wel, dat andere producten niet kunnen?

 • MCT is een ultra-efficiënte draag systeem waarmee telers en teeltmanagers veel meer bereiken met veel minder product. Lager ingangsvolume = hogere opbrengst.
 • Veel inputs zijn schadelijk voor de bodem. Huma Gro® producten hebben een positieve milieu impact door de verbetering van de algehele bodem- en plantgezondheid. Dit gebeurt door te voorzien in; efficiënte bladvoeding, het bevorderen van de groei van wortels en het verbeteren van aanwezigheid nuttige micro-organismen in de bodem.

Wat maakt Huma Gro producten uniek & efficient?

Het geheim van onze hoge efficiëntie is Micro Carbon Technology®. Met MCT als basis zijn er  veel zeer effectieve producten ontwikkeld voor vrijwel elk type toepassing. Het gebruiken van MCT als basis resulteert in:

 • Verbeterde activiteit en diversiteit van nuttige micro-organismen.
 • Verbeterde bodem fysische structuur.
 • Verbeterde beschikbaarheid en opname van voedingsstoffen.
 • Verbeterde planttolerantie voor omgevingsstress.

Onze producten voorzien uw gewas efficiënt van de essentiële voeding die het nodig heeft voor optimale groei, vruchtvorming en kracht. De resultaten zijn hogere kwaliteit, hogere opbrengst en maximale winst.

Waarom zou ik gebruik maken van Huma Gro producten met MCT?

Huma Gro producten met MCT zijn:

 • Exclusief – niemand anders heeft ze.
 • Op basis van een zeer actieve vorm van koolstof.
 • Meer voedingswaarde met minder nutrienten.
 • Ultrageconcentreerd, waardoor de opslagvereisten drastisch worden verminderd.
 • Milieu vriendelijk.
 • Compatibel met de meeste agrochemische toepassingen.

Hoe produceert MCT zulke overtuigende resultaten?

De grootte van het koolstofmolecuul maakt het verschil.

MCT produceert organisch materiaal met een groter behandelbaar oppervlak.

Een groter behandelbare oppervlakte = Ongelofelijk meer product efficiëntie.

De belangrijkste voordelen van MCT

NIET-SELECTIEF: Werkt met zowel POSITIEVE (+) als NEGATIEVE (-) ionen.

VEELZIJDIGE TOEPASSING: Kan direct op de grond worden gespoten of via alle irrigatiesystemen en/of als blad toepassing.

WEINIG ENERGIE: Vereist minder inspanning van de plant om voedingsstoffen op te nemen en beschermt voedingsstoffen tegen vastzitten in de bodem.