Liposam (hechter/uitvloeier) nu ook beschikbaar voor Nederlandse boeren en tuinders

Liposam is een hechter & uitvloeier die als adjuvant kan worden toegevoegd bij het toepassen van; gewasbescherming, nutriënten, biostimulanten en biopreparaten. Het product bevat biopolymeren van bacteriële origine. Liposam kan worden ingezet op alle denkbare gewassen.

Afgelopen week is de registratie bij het CTGB afgerond waardoor het product officieel beschikbaar is voor de Nederlandse boeren en tuinders. Met meer dan twee miljoen hectare die jaarlijks behandeld wordt met Liposam heeft het zijn sporen in de land- en tuinbouw al lang geleden verdiend.

Liposam is een duurzaam product dat voldoet aan de EU eisen voor gebruik in biologische landbouw. Op dit moment staat het product echter nog niet op de SKAL input lijst.

Naast dat het product een zeer goede werking heeft, is het ook een gebruiksvriendelijk product blijkt uit de vele positieve praktijk ervaringen. Dit komt mede doordat er niet veel Liposam nodig is voor een goede werking. Slechts tussen de 150 – 300cc per hectare voldoet in de meeste gevallen. Ook zijn boeren tuinders wereldwijd erg tevreden over de vloeibaarheid van Liposam.

Het gebruik van Liposam is daarnaast ook een vanuit een economisch perspectief interessant. De combinatie van een laag volume per hectare en gunstige kostprijs maakt het een product met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding.   

Wilt u ook graag kennismaken met Liposam? Neem dan contact met ons op.