Meer opbrengst in Krokus met Optimum Bulb

Ieder jaar laat SB Soli Plant diverse producten testen door onafhankelijke partijen. Het afgelopen is er een onderzoek gestart naar de meerwaarde van biostimulant Optimum Bulb in de krokus teelt.

Over Optimum Bulb

Optimum Bulb is een biostimulant op plantaardige basis die is toegelaten voor gebruik in biologische teelt. Dit product is speciaal ontwikkeld om bol en knol gewassen een goede start te geven door een optimaal micro-klimaat te creëren. Het stimuleert voornamelijk de wortelgroei en opname van essentiële micro elementen. Hierdoor is het gewas beter bestand tegen stress door droogte en hitte. Dit product kan het best worden toegepast als grondbehandeling door infrezen.

Resultaten

Gedurende het seizoen waren er al zichtbare verschillen in afsterving van het gewas. Hier bleef het met Optimum Bulb behandelde object langer groen dan de andere objecten. Deze positieve verschillen zijn ook teruggevonden in de opbrengsten. Met 7 procent meer opbrengst dan het Ridomil object laat Optimum Bulb een duidelijke meerwaarde zien.