X-Tend Gold optimaliseert de opname van macro & micro elementen

X-Tend Gold is een vloeibare meststof verbeteraar ontwikkeld in de Verenigde Staten op basis van Micro Carbon Technology. Dit product is ontwikkeld om te mengen met vloeibare meststoffen om een hoger percentage nutriënten  te bereiken dat door de plant wordt opgenomen, een grotere wortelontwikkeling en minder gevoeligheid voor droogte en weersomstandigheden.

Wanneer X-Tend Gold op de bodem, wortels en plant wordt aangebracht, worden signalen in de plant geactiveerd die de binnenkomst van voedingsstoffen in de cellen stimuleren. Dit betekent dat plant dus meer middelen hebben om suikers, eiwitten en koolhydraten te produceren, waardoor productievere gewassen en een positief rendement op de investering voor de boer worden bereikt.

Omdat men slechts 2 liter op een IBC vloeibare meststoffen hoeft toe te voegen is het relatief goedkoop om een goedkope vloeibare meststof te upgraden naar een premium meststof met de wel bewezen Micro Carbon Technology voor een optimale opname en assimilatie van de nutriënten in alle gewassen.

Hieronder testresultaten waarbij X-Tend Gold is toegevoegd in het fertigatie systeem bij een aardbeien teler. Doordat de nutriënten aanzienlijk beter zijn opgenomen in de plant resulteert dit in hogere Brix waardes, plantweerbaarheid en hogere opbrengst.