Goede resultaten met Optimum Bulb tijdens het planten van bloembollen

Een groeiende groep telers heeft de afgelopen jaren positieve ervaring opgedaan met Optimum Bulb tijdens het planten. Deze biologische plantversterker is specifiek ontwikkeld om de ontwikkeling van bolgewassen te stimuleren en kan worden toegepast via een spuit op de plant machine.

Optimum Bulb bestaat uit een reeks zorgvuldig geselecteerde plantenextracten die er samen voor zorgen dat er een optimaal groeiklimaat in de bodem ontstaat. Hierdoor kunnen de bloembollen beter bij de aanwezige nutriënten, waardoor de plant zonder belemmeringen kan groeien.

Extern uitgevoerd onderzoek

Uit onderzoeken uitgevoerd op Bloembollen Innovatie Centrum in seizoen 2019/2020 blijkt dat diverse gewassen waaronder, tulpen en narcissen een betere stand hebben in het veld dan onbehandeld en het referentie object. Daarnaast is uit de resultaten naar voren gekomen dat de met Optimum Bulb behandelde objecten tot wel 9% meer opbrengst kunnen geven.

Narcissen

Ook in andere bloembol gewassen zoals narcissen presteert Optimum Bulb bovengemiddeld in de lopende onderzoekstrajecten. Met een verbeterde stand van het gewas en toename in totaal relatief gewicht.

Verkrijgbaarheid

Wilt u meer informatie over de Optimum Bulb toepassing neem dan contact op via info@sbsoliplant.eu of vraag er naar bij uw adviseur.